Zahvaljujući prepoznatljivom stilu kojiprožima sve njegove fotografije, Miloš Nadaždin važi za jednog od najpoznatijih modnih fotografa na našim prostorima. Već više od 15 godina svojim radom doprinosi razvoju srpske i regionalne fotografske scene, a njegov potpis stoji ispod brojnih editorijala, reklama i promotivnih kampanja.

Interesovanje za fotografiju pokazao je još u srednjoj školikoju je pohađao u Bernu, kada je i shvatio da će to biti njegov životni poziv. Nakon povratka u Beograd i završenog Filološkog fakulteta, 2004.godine zapošljava se u jednom od tada vodećih studija i ulazi u svet profesionalne fotografije. Dve godine potom, odlučuje da se osamostali i otvara vlastiti studio. Veoma brzo razvija svoj specifični stil i usmerava se ka modnoj, celebrity i advertising fotografiji.

Lični doživljaj lepote osobe koju fotografiše, kao i vizuali predstavljeni tako da posmatrač stekne osećaj savršenog trenutka su bitne odlike Miloševog rada tokom čitave karijere.Čista forma, kolorit i precizna obrada uočavaju se kao neodvojivi elementi njegove fotografije. Zahvaljujući izraženom osećaju za estetiku i detalje, s vremenom je njegova fotografija osvojila priznanje i ugled.

„Modna fotografija za mene predstavlja spoj umetnosti, mode i komercijalnosti. Ja sam neko ko je poznat po estetici lepog i njome se vodim jer, jednostavno, moje oko tako vidi. Tokom fotografisanja, trudim se da izvučem najbolju verziju modela i kompozicije. Volim da na samom snimanjupostignem maksimum, jer je to za mene izazov, umesto da se na tome naknadno radi u postprodukciji“, kaže Miloš.

Ličnim stvaralačkim pečatom Miloš donosi promenu u modnoj i komercijalnoj fotografiji, a svoj stil brusigodinama, zadržavajući u isti mah njegovu autentičnost. Pristup koji neguje ne prolazi nezapaženo i ubrzo započinje saradnju s mnogim magazinima, brendovima i poznatim ličnostima.

„Umetnički izraz mora imati sopstveni pečat, svoju individualnost i jedinstvenu nit od početka do kraja, od ideje do realizacije“

Više od 400 editorijala, 1000 naslovnih stranica i stotine reklamnih kampanja svedoči o saradnji koju je ostvario s prestižnim magazinima na našim prostorima kao što su Elle, Haarper’s Bazzar, L&Z, Hello, Story, Cosmopolitan, Men’s Health i drugi. Radio je brojne reklamne kampanje za brendove L’Oréal, AURA, Bebakids, ExtremeIntimo, Zekstra, Ivko. Pred njegovobjektiv stale su gotovo sve zvezde naše estrade.

Poslednjih nekoliko godina živi i radi na relaciji Los Anđeles – Njujork – Beograd, gdeima priliku da sarađuje i smeđunarodnim klijentima i magazinima. Poslednja u nizu je saradnja s časopisom „V magazine“i glumicom Leighton Meester.

Uporedo s komercijalnim radom, posvećen je i autorskim projektima koje najčešće predstavlja izložbama. Održao ih je ukupno pet, počevši od 2008.godine, kada je prvi put samostalno nastupio s izložbom „Pogledi“ u galeriji New Moment. Trenutno je u pripremi šesta izložba pod nazivom „Metamorfoza“.

„Smatram da razvoj i rad na sebi ne sme nikada daprestane. Uvek tražim način da moj profesionalni put prati tendencije u fotografiji, alitako da se individualnost i lični pečat zadrže.“